Graven in het verleden

Ferraris_Beerzel

Wij zijn weer eens aan het snollen geweest in de oude kaarten van België. Op zoek naar meer wijsheid vonden we op de Ferrariskaart van 1777 (via de Koninklijke Bibliotheek kies vakje 109 Heysttenberghe) ons eigen lapje grond. Dat was toen een bos (zie bovenste blauwe bol op onderstaande kaart). Het onderste blauwe bolletje is het ouderlijk huis op de Wolfslei, dat stond er blijkbaar al in 1777. Misschien was het niet meer dan een houten hutje, maar het is toch fijn om te bedenken dat we zo’n 236 jaar later op diezelfde plaats een verhaaltje op Goudvis aan het schrijven zijn.

2 reacties op “Graven in het verleden”

  1. Rolandow zegt:

    Hmm, ben benieuwd wat er op onze plaats stond. Waarschijnlijk niet zo veel 🙂

  2. Annemie zegt:

    Het plekje in de Wolfslei heette eigenlijk “Kerkestede” . Mooie naam hé, maar anderen hebben hem reeds ingepikt. Spijtig.

Laat een reactie achter