Old stuff

Als historica heb ik een voorliefde voor oude dingen, maar ook Jurr heeft daar wel interesse in. We waren dan ook blij verrast toen we te horen kregen van de dienst Ruimtelijke Ordening dat ons huis gebouwd is in 1899. Dat is wel 110 jaar geleden! Jurr is gaan zoeken naar foto’s van Beerzel in die tijd en hij heeft een paar erg mooie prentkaarten gevonden met het uitzicht op de straat. Als alles goed gaat komen die in onze hal te hangen later. Blijkbaar reed er toen nog een tram door onze straat en tegenover ons huis werd het zand van Beerzelberg gewonnen en verwerkt tot stenen in een steenbakkerij. Leuk om te weten toch?

3 reacties op “Old stuff”

  1. el jefe zegt:

    dat is echt tof. leuk idee trouwens ook om het op te hangen!

  2. Valerie zegt:

    Dat huis is nog precies hetzelfde!!! En dat was toen precies ook al een café! Hebt ge zo nog van die foto’s, das echt wel cool om the zien!!

  3. Katrien zegt:

    @ Valerie: Je kan er nog meer vinden op http://www.beeldbankmechelen.be

Laat een reactie achter