Autoperikelen

‘Voor mijn verjaardag’ kreeg ik dit jaar de oude auto van mijn moeder cadeau, zodat ik ‘mobiel’ zou zijn als ik weer thuis woonde. Gelukkig betekende dat niet dat ik opeens een autoverzekering moest betalen. Dat wilde mijn moeder nog wel betalen voor mij, de studente.  Daarbij wilde ze ook wel de kosten aan de auto betalen, als die er zouden zijn. Helaas pindakaas bleven die kosten niet uit. Voor Kerst werd het koud in de auto, omdat de verwarming en de pomp van de koelvloeistof stuk waren. Een maand geleden brak de stang van de koppeling. En gisteren was het weer raak. Deze keer wilde de auto niet meer starten, omdat de accu leeg was. 

Voor het eerst in mijn leven heb ik startkabels gebruikt. Jurr had op internet gelezen hoe dat juist werkte en de auto van mijn opa stond al ter beschikking. De auto startte weer als hij gekoppeld was aan de auto van mijn opa, maar in de internetinstructie stond dat je na het starten de auto’s moest stilleggen en de startkabel moest loskoppelen om vervolgens weer de auto die stuk was te starten. En dat laatste bleef uit. Nadat ik Jurr had weggebracht in de opa-auto, heb ik samen met die ene opa de autoaccu aangesloten op een acculader die hij thuis had liggen. Allemaal erg spannend! Het resultaat mocht er zijn, want de auto startte vanmorgen weer zonder problemen. En dat zonder garagekosten! 

7 reacties op “Autoperikelen”

  1. Rolandow zegt:

    Alleen zal die accu niet voor niets leeg zijn. Is je dynamo nog wel in orde? Grote kans dat je binnenkort weer met een lege accu staat.

    En volgens mij kun je die startkabels er gewoon afhalen als de motor nog loopt. Maar dat baseer ik eigenlijk nergens op 🙂 Als je maar niet met je tengels aan het ijzer komt, van die knijpdingen van de startkabels.

  2. Jurriaan zegt:

    Volgens collega’s mag je inderdaad de kabels loskoppelen terwijl de motor draait. Al om al een prima internet instructie. Alleen jammer van de laatste tip (motor uit doen).

  3. Katrien zegt:

    Ik had vanavond inderdaad weer een lege accu (het lichtje brandde), maar hij staat alweer op te laden. En ik hoop dat het gewoon door het koude weer komt. Het vriest al een paar nachten tot -8°C en daarbij ik rij tegenwoordig nogal korte stukjes.

  4. Rolandow zegt:

    Ben bang dat het daar weinig mee te maken heeft. Het kan zijn dat er stroom lekt (doordat hij ergens kortsluiting maakt oid), of dat de accu gewoon oud en op is, en dus heel snel leeg raakt. Normaal gesproken gaat een accu ongeveer 5 jaar mee, dus, hoe oud is ie?

  5. Katrien zegt:

    De auto startte vanavond weeral met veel moeite en het rode lampje begon te schijnen. Ik ben dan naar de garage gegaan en de garagist heeft er een nieuwe accu in gezet waar ik bij stond. Hopelijk raak ik dus heelhuids in en uit Holland dit weekend!

  6. Arjen zegt:

    Oei, is volgens mij nog best prijzig een nieuwe accu. Maar waarschijnlijk is het probleem nu wel opgelost 🙂 We zullen het zien van het weekend, hehe

  7. El toski zegt:

    Nieuw accu’s zijn zeker duur! (De loodprijs is behoorlijk hoog momenteel) Ik heb namelijk van de week ook een nieuwe accu moeten kopen en daar werd ik niet echt vrolijk van.

    Maar goed dat ik dat ik nog wat over heb gehouden aan ‘de schilderijen van het West-Fries Museum’. 😉

Laat een reactie achter