Sonja Bakker voor konijnen

Volgens mijn konijnen consulent begint Mefisto een te dikke wang te krijgen. Zoiets als een dikke buik zeg maar. Sorry meid, je moet eraan geloven… het Sonja Bakker konijnen dieet.

Die gast van het sonja bakker dieet spoort echt niet. “Ik geef ze 2 eetlepels bruine biks” Neeeuh roept een ander, dat is veelste veel! “Alleen hooi” dat is meer dan genoeg. Geef ze anders alleen wat water en eierkoeken, dan vallen ze zeker af.

Vanavond maar eens opzoeken hoeveel gram voer ze ook alweer per kg lichaamsgewicht mogen.

5 reacties op “Sonja Bakker voor konijnen”

  1. Arjen zegt:

    Krijgen ze niet stiekem lekker snoepjes van oma?? LOL :))

  2. Arjen zegt:

    De konijnen hebben laatst van hun Suikeroompje een zakje met lekker knabbels en snoepjes gehad…. Ik bedoel, als twee van die lieve schattige konijnen oogjes je aan kijken. Dat kan ik echt niet weerstaan!

  3. Jurriaan zegt:

    Ik zal de rekening van de liposuctie naar je doorsturen 😉

  4. Mijke zegt:

    Het heet een wam zie volgend stukje:

    http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/geboren.html

    Geef niet teveel konijnenvoer, want dan wordt het veel te dik!
    Als een konijn teveel of zelfs onbeperkt konijnenvoer kan (of mag) eten wordt het veel te dik. Je konijn is te dik als de ribben niet meer te voelen zijn als je de borstwand navoelt. Ook heeft er zich dan een grote wam gevormd. De wam is een vetplooi tussen de kin en de borstingang.

  5. ElGreco zegt:

    Het zijn toch vrouwtjes?? Vrouwtjes krijgen altijd een extra ‘kin’. Als ze geslachtsrijp zijn, plukken ze deze kaal om met deze haar+stro een lekkere nest te maken voor hun kroost… Dus niet te veel op dieet zetten! Met een half/drie kwart jaar (zo oud zijn ze toch ongeveer?) is een konijn nog niet volledig uitgegroeid. Een beetje extra vetlaagje met de winter op komst kan geen kwaad lijkt mij 😉

Laat een reactie achter