Exclusief

In de krant stond vandaag dat de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren gaat verbouwen. Doet dat een belletje rinkelen bij iemand? Jawel, daar brouwen ze volgens biergoeroe Michael Jackson – neen niet de overleden popster –  het beste bier van de wereld. Volgens anderen zijn de paters daar de beste marketeers ter wereld. Ze brouwen bier in kleine hoeveelheden en verkopen dit enkel in de abdij zelf, zodat het beste bier ook een exclusief en geheimzinnig bier wordt. Het gevolg is niet alleen meer naambekendheid, maar ook een grotere vraag waar ze normaliter niet op in gaan. Maar met die verbouwingen zien ze hun centen erdoor gaan. Tijd voor een tijdelijke actie dachten de paters. Ze denken erover hun bier tijdelijk in een supermarkt als Colruyt te verkopen om zo de verbouwingswerken te kunnen bekostigen. Uiteraard juichen we dat toe! Ik heb het nog maar één keer gedronken bij een vriend en zou nog wel een glaasje lusten. Zelf heb ik nog niet de moeite genomen om een bak bier te reserveren en op te halen aan de andere kant van het land. En de Colruyt is maar 5 minuten rijden. Ik ben benieuwd of dat feestje uiteindelijk zal doorgaan.

Wat mij betreft, kunnen veel brouwers nog iets leren van de wereldberoemde paters. Bertbier – het bier dat een vriend van ons brouwt in mini-hoeveelheden van een ketel per brouwsel – is wat mij betreft een goede kandidaat voor die aanpak. Bert en zijn vader maken wat mij betreft heerlijke biertjes. Daarenboven is Bert op zoek naar een huis en dan zouden de centjes zeker geen kwaad kunnen. Helaas pindakaas hebben Jurr en ikzelf niet de nodige kennis in huis om zo’n exclusief, overheerlijk biertje te brouwen en onze verbouwingsportemmonaie te spijzen. Neen wij doen juist het omgekeerde: wij wachten op de voltooiing van het dak om ons eerste champagnebier te proeven dat klaar staat in de kelder – een Malheur cuvee royale. Gelukkig is het bijna zover. Jaja je hoort het goed, wij zijn bijna niet meer dakloos. Daarenboven gaan we dit weekend – als het niet pijpenstelen regent – beginnen aan het voegen van de voorgevel.

Eén reactie op “Exclusief”

  1. Rolandow zegt:

    Spannend! We kijken uit naar de foto’s. Als wij onder ons nieuwe dak slapen hoop ik / we weer eens gauw te komen helpen.

    Ik wil voor een gering percentage van de omzet wel een puike webshop opzetten voor Bert hoor. Heb nu een beetje gezien hoe het werkt. Jammer dat de verzendkosten wellicht een beetje hoog zullen zijn.

Laat een reactie achter