Alice in Wonderland

 

alice-in-wonderlandEindelijk is het dan gebeurd: wij hebben onze eerste 3d film gezien. Vanuit onze bioscoopstoel hebben wij samen met Alice, Wonderland ontdekt. Eigenlijk stond ik nogal sceptisch tegenover 3d-films. Een bril op zetten om naar een groot scherm te kijken, vind ik nogal een dom idee. Ook was de laatste 3d-dvd mij erg slecht bevallen.

Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het nog wel mee viel. Sommige stukken waren echt mooi. En soms leek het alsof de personen recht voor je stonden. Maar.. bij stukken waar veel detail in voor kwam, of de beelden erg snel gingen (bij achtervolgingen bijvoorbeeld) vond ik het beeld toch wat wazig. Het constant focussen, van wazig naar scherp beeld, resulteerde uiteindelijk in hoofdpijn.

De film, Alice in Wonderland, is in ieder geval wel een aanrader! Maar een kinderfilm vind ik het niet.

Eén reactie op “Alice in Wonderland”

  1. Bart Cerneels zegt:

    Hebben wij vorige week ook gedaan.

    Ga zeker naar Avatar in 3D kijken. Want Alice is niet gefilmd in 3D. De live action-stukken zijn in post production geconverteerd. De pure CG stukken zijn wel “echt” 3D natuurlijk maar vaak zitten er camera beelden tussen.

    Avatar daarentegen is door en door 3D. En ik daag je uit om de overgang tussen camera beelden en computer animatie te zoeken.
    Met “zien” alleen kan je het eigenlijk niet. Je moet naar het verhaal en de context kijken om te weten dat die scene nooit gefilmd had kunnen worden. Zelfs niet met een avatar budget.

Laat een reactie achter