Bouwblunder ten top

Gisteren zijn Jurr en ik naar een huis/hoeve gaan kijken die volgens de advertentie bewoonbaar was en waar bovendien veel potentieel in zat. Het was namelijk een relatief klein huis, met daaraan een hele mooie schuur die er (uiteindelijk) bij betrokken zou kunnen worden als woonst. Daarbij was het geheel nog redelijk binnen ons budget. Wie niet waagt, niet wint!

Het huis was al deels gerenoveerd door de vorige bewoners. We moesten dus maar goed letten op de mogelijke bouwblunders. Toen we het huis betraden, zagen we al enkele problemen. De bewoners hadden de bovenverdieping ingericht om te bewonen, terwijl ze beneden dan nog verder konden verbouwen. Het resultaat mocht er zijn: een bovenverdieping met wel 4 verschillende niveaus dat gammel in elkaar was geflanst. Toen we in de oude schuur rondkeken, viel ons opeens de boiler op die met dikke touwen aan het dak was gehangen op 2 meter hoogte. Erg professioneel en veilig! Er stonden ook een paar stippen onder enkele draagbalken om te voorkomen dat het gebouw zou instorten. (waarschijnlijk een draagmuur te snel afgebroken?)

Al snel stonden we weer op straat, want we hadden genoeg gezien. Jurr keek nog een laatste keer naar het huis voor hij de auto in stapte. Opeens viel het hem op dat er een knik zat in het dak. Het dakgebinte was waarschijnlijk niet goed gemaakt en ingezakt. Dat verklaarde waarom de eigenaar een paar planken kriskras met wel 50 spijkers in het dakgebinte had geklopt. Hij wilde zijn dak redden! (nummer 1 op de afbeelding is het dakgebinte en de dwarsbalkvan het gebinte was de eigenaar van het huis vergeten te timmeren)

Helaas zijn deze blunders te groot om zelf te gaan herstellen. Voor ons werd het dus niks. Ik ben benieuwd of dit huis verkocht raakt. Wij zoeken voorlopig nog even verder.

4 reacties op “Bouwblunder ten top”

 1. Valerie zegt:

  Das zo cool, da gelle op zoek zijt naar een huis. Ik zou da ook wel willen, het wordt dus hoog tijd dak voor een goei job begin te zoeken 😀

 2. Rolandow zegt:

  Spannend! Maarre, kunnen jullie de volgende keer niet een paar foto’s maken? 🙂 Dan kunnen wij ook meegenieten, haha.

 3. Mijke zegt:

  Ja sorry ik had het al door gekregen van Katrien maar niet aan jou laten zien.

  Opzoek naar een ander huis.

 4. Jurriaan zegt:

  Met een beetje geluk kunnen we de volgende keer foto’s van ons eigen huis plaatsen 🙂

Laat een reactie achter