Computers zijn leuk, maar nu even niet.

De laatste tijd is mijn computerleven ellendig. Mijn Windows XP begon meer en meer fouten te geven. En dan is er nog meer één echt hulpmiddel: een herinstallatie. Gelukkig heb ik al mijn software netjes bewaard op mijn nieuwe -toshiba 1 TB – hardeschijf.

Voila, even een Windows XP cdtje branden… in de cdrom speler gooien en gaan met die banaan. Niet dus. De ene foutmelding na de ander. Vreemd. Maar gelukkig ben ik een hamster! Even een andere Windows XP versie branden en gaaaaan met die… Niet dus. Ook al corrupte bestanden en foutmeldingen.

Wat blijkt? Mijn externe HD beschadigt al mijn bestanden. En precies op deze hardeschijf heb ik al mijn bestanden gezet (ik had mijn locale schijf nodig voor virtuale pc’s). Damn! Een groot deel van mijn muziek en fotoos beschadigd. Al mijn software images: kapot.

Voorlopig kan ik geen computer meer zien!

8 reacties op “Computers zijn leuk, maar nu even niet.”

  1. Rolandow zegt:

    Ik heb nog wel een HDD Regeneration tooltje. Paar dagen laten draaien, maar dan heb je ook wat. Repareert bad sectors en dergelijke, tenzij het ècht niet meer gaat.

    In eerste instantie geloofde ik het ook niet, maar het heeft toch echt gewerkt. Had net genoeg tijd om te proberen te meeste data eraf te halen.

    En qua muziek: ik hang hem hier zo weer even aan de jukebox hoor 🙂

  2. Rolandow zegt:

    Linkje:
    http://store2.esellerate.net/store/ProductInfo.aspx?StoreIDC=STR793615240&SkuIDC=SKU9923428806&pc=

  3. Amplify zegt:

    Maar die foto collectie…Dat lijkt me ECHT verschrikkelijk om dat kwijt te raken ! Ik heb het Nu ook een exerne schijf staan als backup en op mijn computer. Voorheen ook nog een backup op mijn Server. En de eerste paar duizend foto’s heb ik nog weggebrand op DVD, maar daar ben ik mee gestopt na gezeik met mijn brander en het lezen van die discs etc…

  4. Rolandow zegt:

    Een backup op je server is het beste dat je kunt doen idd, met daarnaast een externe disk. Of de boel in RAID o.i.d. Maarja, ècht veilig is het nooit natuurlijk 🙂

    Hoewel ik ze denk ik lekker online ga zetten bij m’n Dreamhost 🙂

  5. Jurriaan zegt:

    @rolandow: ga jij je foto’s in high res online zetten?

  6. Rolandow zegt:

    Ja, denk het wel. Maar gewoon als backup, dus niet beschikbaar voor mensen op het web.

  7. Bart Cerneels zegt:

    Het leven is toch zo veel makkelijker langs onze kant van de OS wereld (http://nl.wikipedia.org/wiki/Linux).
    Een NAS voor backup is ook wel handig, ik kan de Readynas Duo aanraaden. Wel zorgen dat er altijd 2 HD’s insteken en een automatische backup opzetten van de bestanden die op je PC moeten staan wegens altijd nodig.

    Groeten
    Bart

  8. Jurriaan zegt:

    @bart: sja, in een ideale wereld zou ik inderdaad mijn backups beter regelen. Maar zoveel waarde hecht ik nu ook weer niet aan mijn installatie bestanden. Foto’s en documenten brand ik regelmatig op DVD.. en dat zijn de enige “waardevolle” gegevens.

    Wel ben ik zo slim om één copy van die DVD’s bij mijn moeder in Nederland te leggen. Want mocht er ooit brand uitbreken, dan overleeft een NAS met 2 HD’s het ook niet 🙂

Laat een reactie achter