Vouwen maar!

Ik heb mijzelf dit weekend getrakteerd. Niet op een flesje champagne of een lekkere wellnessdag, maar op een fiets. Het was al sinds mijn twaalf jaar geleden dat ik een fiets gekocht had. Toen gebeurde dat met de centen die ik kreeg voor mijn vormsel, nu met mijn eerste halve salaris. Toen ging het om een “grote” fiets, nu om een heel erg kleine. Ik heb namelijk een vouwfiets gekocht.

Ik neem de trein naar het werk, want dat heeft twee grote voordelen. Dat wordt betaald door de baas (en benzine niet) en je kan er lekker een boek lezen. Het enige lastige is dat de trein ‘s avonds net vertrekt als ik gedaan heb met werken en de volgende pas 45 minuten later gaat. Dit zou willen zeggen dat ik ofwel later moet gaan werken, ofwel die ene vroege trein moet halen. Ik heb voor de laatste optie gekozen en daar speelt de vouwfiets een rol in. Wanneer ik de vouwfiets meeneem, moet ik niet telkens 10 minuten verspelen ‘s morgens en ‘s avonds aan het halen/wegzetten van mijn gewone fiets. Het geeft mij net die paar minuten extra om vroeger aan te komen en te vertrekken op mijn werk, zodat ik toch de vroege trein haal. Dat wil ook zeggen dat ik ‘s avonds nog wat van de zon kan genieten, waardoor ik gezond en gemotiveerd blijf op mijn werk.

Tot nu toe is mijn record om de fiets op te plooien of uit te vouwen 23 seconden. Morgen moet ik nog wel eens “oefenen”, want ik wil geen mal figuur slaan als ik voor het eerst de fiets meeneem op de trein.

4 reacties op “Vouwen maar!”

 1. Rolandow zegt:

  En? Hoe ging het?

 2. Katrien zegt:

  Goed! Gisteren heb ik in 7min (te tellen vanaf dat ik mijn bureau verliet) de trein gehaald. Ik was dus vroeg terug. Alleen spijtig dat mijn auto, die ik neem om vanaf het station thuis te raken, niet wilde starten. Ik was dus alsnog laat thuis.

  Ondertussen heb ik ook al behoorlijke spierpijn in mijn rechterarm van het dragen van de fiets (trap op en af en de stationsgang door). De 11 kg valt dus zwaarder uit als eerst gedacht. Al bij al ben ik wel erg blij met het fietsje. Vanavond moet ik bijvoorbeeld de auto naar de monteur brengen. Daarna kan ik mijn fietsje nemen om weer thuis te raken. Handig toch?

 3. Rolandow zegt:

  Klinkt goed. En als je die 11 kilo eenmaal gewend bent, stelt het niets meer voor natuurlijk.

 4. AlexisMASON zegt:

  Do you understand that it is the best time to get the loan, which can realize your dreams.

Laat een reactie achter