Postbus

Nu Jurr en ik hard werkende mensen zijn, is het weekend telkens drukbezet met “minder leuke dingen doen”, zoals de was en strijk, en “leuke dingen doen”, zoals shoppen of wandelen. Afgelopen weekend en dat ervoor stonden in het teken van “leuke dingen doen voor ons toekomstige huis”. We hadden een tijd geleden dia’s bekeken van toen ik nog klein was. Op één van de dia’s stond de brievenbus die vroeger bij mijn grootmoeder stond. Een uniek ding, aangezien mijn vader en mijn tante de bus hadden ontworpen en gemaakt. Jurr en ik vonden het een erg mooie brievenbus en we wilden die later ook wel voor onze deur hebben staan. Bijgevolg spendeerden we de vorige weekenden met het maken van de postbus, voorzien van onze eigen initialen.

Hij is erg mooi geworden! Onze houtbewerkingsvaardigheden beginnen ook te vorderen. We hebben zelfs deuveltjes gebruikt om de constructie in elkaar te zetten, waardoor het een stevig geheel is geworden. Ook het schilderwerk is mooi geworden. Helaas moet de prachtige brievenbus nog even opgeborgen worden tot we een huis gevonden hebben. Wanneer het zover is moet er ook nog even het huisnummer op geschilderd worden.

Update: nu ook met foto!

10 reacties op “Postbus”

  1. Rolandow zegt:

    Geen visuals?

  2. Katrien zegt:

    Tegen dat we een huis hebben moet je maar eens komen kijken. Dan stoppen we ineens een kwast of iets dergelijks in jouw handen en kan je helpen ;).

  3. peter zegt:

    Roland,het is een mooie brievenbus.Geloof me maar.Mogelijks het mooiste wat ze in hun tuin zullen hebben 🙂
    en Jurr en Katrien mogen op hun 2 (of 4 ) oren slapen. Als je die bus hebt gezien zal je het met me eens zijn :deze brievenbus doorstaat de zwaarste stormen,blikseminslagen,aanvallen door hooligans en zelfs chemische aanvallen.
    Ook zware rekeningen zullen deze bus niet uit evenwicht brengen !

  4. Annemie zegt:

    Ik kan het bevestigen….mooi ! En waarschijnlijk “uniek” want het originele is nergens meer te bespeuren. Tja….zou het dan toch “de-tand-des-tijds” niet overleefd hebben? Ik zou alvast beginnen aan een tweede gelijksoortig exemplaar!

  5. Rolandow zegt:

    Maareh, voldoe je wel aan de juiste afmetingen? In Nederland zijn hier regels voor, anders weet je niet wat je als pakket moet sturen, en wat je als brievenpost mag versturen.

    2 De brievengleuf dient horizontaal in een vertikaal vlak of in het bovenvlak van de brievenbus te zijn aangebracht en dient zich bij voorkeur te bevinden 1,1 meter boven het niveau, waarop de brievenbus wordt bediend, maar in geen geval lager dan 0,6 meter dan wel hoger dan 1,8 meter.
    3 De afmetingen van de vrije inwerpopening dienen in de lengte ten minste 265 mm te bedragen en in de breedte 32 mm.

    http://www.tntpost.nl/voorthuis/brieven-en-kaarten/bezorging-en-kwaliteit/uw-brievenbus/besluitbrievenbus.aspx

    🙂

  6. Jurriaan zegt:

    jaja, hij voldoet aan de regels hoor. We hebben namelijk de afmeting van de brievengleuf overgenomen van een bestaande (gekochte) brievenbus.

  7. Maarten zegt:

    Is iemand hun (nieuwe) familie-kenteken al opgevallen?
    (helemaal vanonder)
    ja mag 3 keer raden wat de symboliek erachter is! 😉

  8. Rolandow zegt:

    Ik denk de sterrenbeelden van Jur en Katrien, die samenkomen in het hartje.

  9. Groentje zegt:

    Nee een J en K dat samen een hartje wordt.

  10. Katrien zegt:

    Hm, eigenlijk is het het heemkunde teken, waarbij wij twee krullen veranderd hebben in onze initialen.

Laat een reactie achter