Integratie ‘problemen’: inschrijven

Gisteren ben ik bij de gemeente langs geweest om mij in te schrijven. En dat gaat heel anders dan in Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld maar vier kleine bureautjes die vol hangen met persoonlijke foto’s en tekeningen. Daarnaast worden de medewerkers regelmatig gebeld door vrienden, om bijvoorbeeld over de huisdieren te kletsen.

Maar goed, een Nederlander inschrijven is niet eenvoudig. Want de wet- en regelgeving is veranderd. Dus dat wordt de regeltjes opzoeken, de dossier van andere Nederlanders bekijken, enzovoort. Uiteindelijk bleek dat ik nog wat documenten miste. Niet dat ‘t heel erg is, want een niet compleet dossier mag ook. Dan kunnen zij alvast aan de slag en kan ik de andere documenten opvragen. (Erg positief: ze keuren je aanvraag dus niet af!)

Tevens was er een klein ‘probleem’ met mijn familienaam. Momenteel heeft niemand in België deze naam. Daarom moet een centraalpunt mijn familienaam in een database zetten, zodat de lokale gemeente mij kan aanmelden. Joehoee! Ik ben origineel! 🙂

Op naar de volgende uitdaging…..

3 reacties op “Integratie ‘problemen’: inschrijven”

  1. el jefe zegt:

    ze zullen het weten ook…. jur is in belgie.

  2. Katrien zegt:

    Het vreemde is dus dat er al een Jurriaan in het land is. Welke Belg noemt zijn kind nu Jurriaan? Of zou het ook “nen Hollander” zijn?

  3. Steven zegt:

    Die malle Belgen schrijven toch de hele achternaam aan elkaar? Bijvoorbeeld Vandenbroecke. Dus misschien is er wel een Vandenacker of zo.

Laat een reactie achter