1000 stukjes achterruit

De vakantie is gedaan.. oooh. Vrijdagavond stond mijn buurmeisje klaar aan het station in Mechelen om ons op te halen. De rest van de familie was immers zelf nog op vakantie. Terwijl we bij een biertje nog wat napraten over onze vakanties kregen we telefoon van mijn moeder (op vakantie). Zij waren ook al op weg naar huis. Een dag eerder dan gepland en met politiebegeleiding waren zij vertrokken. Hun vakantie viel niet in het water, maar in 1000 stukjes achterruit.  

Het verhaal hoorden we ‘s morgens… Het huisje dat ze gehuurd hadden in Zuid-Frankrijk lag vlak naast het huis van de eigenaars, die de vakantiegangers nauwlettend in de gaten hielden. Blijkbaar ergerden deze mensen zich nogal aan de manier waarop het hek werd dichtgegooid, in het zwembad werd geplonst of aan de nieuwe pickup van een familielid. Het waren mensen met een kort lontje die niet eerst iets opmerkten, maar direct in actie kwamen. Zo knipte de eigenaar op een dag een kabel van het zwembad door, zodat er niet meer gezwommen kon worden. Of vloog de vrouw van de eigenaar bijna in de haren van hun huurders omdat ze het hek zogenaamd te luid dichtgooiden. Het werd pas echt link toen de vrouw weer kwaad werd en op de getinte achterruit van de spiksplinter nieuwe pickup bonkte tot deze in 1000 stukjes op de grond lag. Het jonge familielid had jaren gespaard voor dit speeltje (dat hij net voor de vakantie gekocht had) en werd razend. Hij moest door de rest van de familie tegengehouden worden. De vrouw die ondertussen onder het bloed zat, belde snel de politie, die tussenkwam. De volgende dag werd geen dagje in de zon in het Zuiden van Frankrijk, maar een dagje politiebureau. Hier werd duidelijk dat de eigenaars niet alleen lichtontvlambaar waren, maar ook nog eens leugenaars en oplichters. Ze legden valse verklaringen af. Bijvoorbeeld zeiden ze dat mijn moeder het huisje voor twee weken had gehuurd. Dat was niet het geval. De politieagent had echter al snel door dat er nog mensen kwamen logeren en dat de eigenaars zo wat zwart geld in hun zakken konden stoppen. 

Het voorval kon gelukkig de pret niet drukken. Hoewel ze het Zuiden vroegtijdig achter zich lieten, kwamen ze aan met een glimlach en een verhaal rijker.  

Laat een reactie achter