Winter(banden)

winterbanden

Tegenwoordig bestaan er ook winterbanden voor de fiets. Met extra spikes, zodat je -zonder te vallen- door de sneeuw en ijzel kan fietsen. Wel geeft de leverancier de tip om je banden iets leeg te laten lopen zodat je nog meer grip krijgt. Allemaal leuk en aardig. Maar doe mij eerst maar een winter. Ik wil de winter 1947! En ik wil een elfstedentocht en over het Ijsselmeer lopen! Sneeuwballen gevecht en het koud hebben! Daarna wil ik wel nadenken over die banden…..

4 reacties op “Winter(banden)”

 1. El toksi zegt:

  Winterbanden in Nederland!? Dat is bijna net zo bijzonder als was ik net heb meegemaakt.

  Ik stond net even bij de Halfords om koelvloeistof te halen. Ik had 2 keuzes: basic-life of long-life, waarop ik aan de verkoper vraag wat het verschil is. Verkoper antwoord: “long-life bevriest werkt nog goed bij -38 graden celcius, basic-life bevriest echter al bij -26 graden celcuis.”

  Is er ook maar iemand die het kan heugen de dag dat het hier kouder was dan -20 graden celcius? En mocht die dag ooit nog een keer komen, dan blijft deze (knappe) jongen lekker in zijn bedje liggen!

 2. Jurriaan zegt:

  Misschien voor als je op wintersport gaat? 🙂

 3. el toski zegt:

  -26!? Ik weet niet waar jij naar toe gaat om te wintersporten, Siberië!?

 4. Rolandow zegt:

  Als ik zo uit het raam kijk, is de winter allang weer voorbij! 🙂

Laat een reactie achter