Goed nieuws?

Uit een studie is gebleken dat nieuwsgierige mensen gelukkiger zijn.

“Nieuwsgierige mensen zijn ook succesvoller in het leven. Nieuwsgierige mensen zijn beter in staat zichzelf te motiveren. Ze zijn goed in het vergaren van kennis en daarmee in het oplossen van problemen. Het vergaren van kennis geeft ook voldoening, wat daarmee weer bijdraagt aan hun geluk.” (zie : http://sync.nl/nieuwsgierige-mensen-zijn-gelukkiger/ )

 Die onderzoekers hebben enkele kronkels in het hoofd van de ramptoerist ontrafeld voor mij. Ze blijven graag kijken als iemand onder een auto beland is of wachten in spanning als een ziekenwagen door het verkeer heen sjeest of worden opgewonden als Arrie’s een man achtervolgen in een drukke winkelstraat.  Ik erger me vaak aan “dat soort” mensen, omdat ik het niet gepast vind om te staan gluren hoe een verpleger een neergeschoten man reanimeert. “Dat soort” mensen heeft echter een stapje voor op arme ik, want door hun über-nieuwsgierigheid zijn ze succesvol en gelukkig. Misschien moet ik dus toch wat vaker een kijkje nemen in de steekwonde van een slachtoffer dat ligt leeg te lekken op straat.  

Daarom een oproep aan allen die gelukkig en succesvol willen zijn : wees nieuwsgierig, steek je neus zo nu en dan eens in andermans zaken!

2 reacties op “Goed nieuws?”

  1. Jurriaan zegt:

    Betekent dit dat ik voortaan, zonder commentaar, naar een ambulance mag kijken die zich tijdens de spit door het verkeer heen manoeuvreert? 🙂

  2. katrien zegt:

    Ik zal mijn best doen, maar kan niets garanderen.

Laat een reactie achter