Degeneratie in de uitverkoop bij de dokter

De laatste weekenden zijn we druk in de weer om alles klaar te hebben voor de PUR-mannen. De elektriciteitssleuven met leidingen erin werden dichtgesmeerd met mortel, alles onder de injectiegaten voor het droog maken van de muren werd met een speciaal goedje besmeerd zodat het vocht er niet door kan, deurhengsels werden omgekeerd ingemetst en er werden betonnetjes gegoten om het laatste zand te laten verdwijnen. We dachten dat we er bijna waren, maar niets was minder waar. Toen de PUR/chape-man een kijkje kwam nemen,
stelde hij voor om geld te besparen. “Ja hoor, doen we!”, riepen Jurr en ik in koor. We zouden 750€ besparen als we de niveauverschillen van de vloer zelf zouden wegwerken door stabilisée (zand met cement) te storten.

Vorige week zaterdag was het dan zover. Jurr heeft 4,25 kubieke meter zand per kruiwagen binnengereden, Joris heeft de helft in de kruiwagen geschept (en toen was hij het beu) en ik heb alles genivelleerd. Op één dag waren we klaar. Yes! Uiteraard ging dat allemaal te vlot. Maandagochtend wil Jurr zijn veter knopen en schiet er iets in zijn rug.

Jurr dus naar de dokter voor een doorverwijzing naar de kinesist. Onze dokter is een zeer bekwame man, die graag een woordje uitleg geeft over wat er juist mis is en waarom. Blijkbaar hebben veel mensen last van een slechte rug. Dat komt volgens de dokter omdat de mens niet gemaakt is om rechtop te lopen. Jurr vertelde levendig hoe de dokter vervolgens voordeed hoe je het best loopt: een beetje voorover gebogen met de armen een beetje naar voor en gebogen. Een beetje zoals een aap… Bij latere observaties van Jurr zijn gedrag, stelde ik vast dat Jurr nu inderdaad zo een beetje loopt: voorover gebogen en af en toe steunend met zijn knokkels op de tafel.

Terug naar de oertijd dan maar?

Binnenkort wordt een rüntgenfoto gemaakt van zijn rug om te kijken of alle wervels wel goed zitten. Tussendoor laat ik de mortelmolen wel draaien als dat nodig is.

Eén reactie op “Degeneratie in de uitverkoop bij de dokter”

  1. Annemie zegt:

    Tja Jurr…..goed gevonden he. Nu kunt ge een paar weekjes rustig aan doen met het foefje “ja maar mijn rug doet pijn!” Maar jullie hebben wel 750 euro verdiend! Een hele dag met een zware kruiwagen sjouwen is blijkbaar toch niet zo gezond.

Laat een reactie achter