Egel

Al meer dan een week terroriseert een egel het huishouden van ons kattenhotel hier. In het werkhuis waar de katten gevoerd worden, staat kattenvoer in de droge en natte variant om voor afwisseling te zorgen in het maal van de katten die hier gehuisvest zijn. En het mag dan wel KATTENvoer zijn, egels zijn er ook dol op! Net als vorige jaren krijgen de katten bezoek van één of meerdere egels die de bakjes netjes leegeten voor aan hun winterslaap te beginnen. Altijd leuk om zo’n egel te zien! Maar dit jaar is er wel een heel brutale vlegel op visite. Meneer (of mevrouw) veroorloofde het om zichzelf te bedienen door verpakkingen stuk te rijten, zodat de inhoud over de gehele vloer verspreid kon worden. Dat ruikt ook zo lekker toch?! Tot twee maal toe kon moederlief de boel opruimen, maar de derde keer was er te veel aan. Gevolg: de egel werd getraceerd en per emmer naar het einde van de weide getransporteerd. Gelukkig was het een vrij tamme egel, want snugger was die ook. Hij vond de weg terug naar zijn diner en de volgende dag was hij/zij als vanouds katteneten aan het peuzelen. Tijd voor drastische middelen dan maar, dacht moeders, en ze haalde weer de truc uit met de emmer. Deze keer werd de klant voorbij het dorp op de berg gedropt (zo’n 2 km hier vandaan). Ik ben benieuwd of die beestjes ook een ingebouwde GPS hebben, zoals duiven, en of hij/zij morgen weer voor de deur staat. Dat zou wel lachen zijn! (maar niet voor de opkuisende moeder)

Laat een reactie achter