Google Art

Google richt zich blijbaar steeds meer op het culturele veld . Sinds enkele jaren zijn ze al bezig (in samenwerking met de sector) met het inscannen van ‘alle’ boeken. En nu hebben ze weer iets nieuws. Zo is er een Google Art Project in de maak waarbij je in feite de Google Street View toepast in musea. Heel leuk uiteraard dat ze het erfgoed zo in de kijker plaatsen, maar ik vraag mij af wat hun doelstelling is. En waarom werken de musea daar aan mee? Als de kunstwerken in Google Art gratis te bekijken zijn, dan zullen de musea toch klanten verliezen? Ik ben benieuwd hoe dat allemaal gaat uitpakken en welke nieuwe projecten Google nog gaat verzinnen.

2 reacties op “Google Art”

  1. Rolandow zegt:

    Ik denk juist dat het een beetje zal werken als bij de muziek industrie. Je download de cd om te kijken of de muziek je bevalt, en koopt hem daarna in de winkel als dat zo is.

    Die kunst kun je lang zo goed en mooi niet bekijken als in het echt denk ik. Dus het zal mensen juist aansporen om eens naar een museum te gaan. Vooral de jeugd, denk ik?

  2. Katrien zegt:

    Neen, ik denk ook dat een schilderij of beeld niet mooi of volledig te vatten is via een pc-scherm.

Laat een reactie achter