Bont en blauw

Vorige donderdag werd in Antwerpen het schooljaar leven ingeblazen op Studay, een studentenfeest georganiseerd door de universiteit en de stad. Maarten, mijn ‘kleine’ broer, ging als eerstejaars het studentenleven verkennen. Op de radio klonk het giga leuk, maar een beetje ‘grote’ zus is natuurlijk stiekem een beetje ongerust. De volgende avond kwam ik thuis en toen bleek dat Maarten zijn avond niet leuk geëindigd was in de Petrol. Hij had op de lange tenen van een zatte student en zijn vrienden gestaan door een opmerking te maken over het morsen op zijn jas. Ze haalden hun vuisten boven en het kwam tot een confrontatie tot de vrienden van Maarten ertussen kwamen. Het resultaat mocht er zijn: een opgezwollen voorhoofd en lip. Na een bezoek aan de dokter en een avondje spoed werd op de CT-scan de barst in zijn voorhoofd bevestigd. Morgen nog eens een afspraak met de gezichtschirurg en dan volgt wellicht nog een operatie. Ik lust ze rauw!

En nu het echte verhaal: Maarten werd aangevallen door 34 bodybuilders, 3 kleerkasten en een kabouter, maar liet ze binnen 10 minuten huilend weglopen naar hun mama. De mensheid is dus gewaarschuwd.

6 reacties op “Bont en blauw”

  1. Rolandow zegt:

    Oei, dat klinkt niet best? Of is het “echte verhaal” zonder schade aan Maarten’s zijde afgelopen?

  2. Jurriaan zegt:

    Nee, het echte verhaal is dus niet zo leuk. Hij is nu (dinsdagochtend) naar een gezichtchirug en dan hoort hij hoe/wat. Maar als de dokter je doorstuurt naar spoed, dan is het over het algemeen wel serieus.

  3. Annemie zegt:

    Tja….die chirurg begon over hoofdhuid wegsnijden en afschuiven tot aan het voorhoofd waar de breuk is om die dan te herstellen….binnen tien dagen.
    Wij kregen het warm en koud tegelijk…brrrr…ééék…
    Het alternatief was…gewoon laten dichtgroeien en als er een kuiltje te erg zou opvallen , het dan later te laten opvullen met siliconen of zoiets.
    Wat zou je doen? Het tweede natuurlijk zei Maarten!!
    De chirurg zag zijn broodwinning hier verdwijnen maar kon dan toch even meelachen.
    Zodus zal onze Maarten voortaan een kuiltje aan zijn oogkas hebben.
    Maar de binnenkant van zijn schedel is ok.Onze jonge student kan weer zijn gewone bezigheden aanvatten. Hij mag wel de eerste drie weken niet voetballen, maar dat doet hij anders ook niet hé.

  4. peter zegt:

    ik denk dat er een eenvoudiger oplossing is :
    we kunnen er misschien een zuignap opzetten om het geheel terug egaal te krijgen ? zoiets dat je gebruikt om de toiletten of de afvoerbuizen te ontstoppen….

  5. Arjen zegt:

    Oei, dat klinkt niet best voor maarten! Wens hem maar heeel veel sterkte!

  6. Rolandow zegt:

    Hebben jullie aangifte gedaan tegen de zatlappen die dit veroorzaakt hebben? Belachelijk! Veel sterkte voor Maarten inderdaad.

Laat een reactie achter