Nieuw speeltje maar dan groter

Ford FocusIk heb hem al een week, maar ik had nog geen tijd om er iets over te schrijven.

Het zit zo: mijn auto moest naar de keuring en haalde deze niet. Ik had al stilletjes zo’n vermoeden, aangezien hij steeds meer begon te rammelen en ik al een paar keer was geslipt. De banden vooraan hadden haast geen profiel meer en de onderkant/zijkant zat vol roest en gaten. Gelukkig was ik al aan het rondkijken wat ik na de luidruchtige vierwieler wilde hebben. Het was óf een toyota avensis óf een ford focus break (stationwagon). Na een blik in de portemonnaie was het verdict snel gevallen: Ford Focus. Via internet hadden Jurr en ik twee kandidaten gevonden, die we twee dagen na het bezoek aan de keuring al gingen bekijken. De eerste kwam uit 2005 en was donkerblauw, maar tijdens de testrit vond ik het niet lekker schakelen. De verkoper, die verplicht mee was, reageerde botweg dat hij dat niet begreep want hij schakelde super volgens hem. De auto en de verkoper deden me twijfelen. Maar er wachtte nog een tweede bolide. Deze was zilverkleurig, kwam uit augustus 2006, was piekfijn in orde binnenin en gleed over de weg. Bingo! Jurr kon nog een tik van de prijs afpraten, zodat we met een extra grote glimlach naar huis reden.

(De foto hierbij is NIET mijn auto. Die van mij is zilver.)

5 reacties op “Nieuw speeltje maar dan groter”

 1. Amplify zegt:

  Gefeliciteerd. Goed keuze !…mooie velgies 🙂

 2. Rolandow zegt:

  Gaaf!! Maar ik ben wel erg benieuwd naar een foto van *jouw* versie natuurlijk (en dan een foto die we kunnen aanklikken, zodat we de foto ook in het groot kunnen zien) voor alle details.

 3. Mijke zegt:

  Haha. Mooi hoor. Gaat iedereen aan de Ford stationwagen.

 4. Annemie zegt:

  Voila….nog één die tevreden is . Wie zei daar ooit ……
  In de Wolfslei staat nu heel de parking vol met Ford’en.
  Alleen Peter doet niet mee. Die blijft bij zijn …….(geen Ford)!
  14 jaar is nu de oudste FORD…. en die mag nu echt wel naar ‘t STORT!!

 5. rosita baks zegt:

  Een mooie auto ook handig om de boodschappen te vervoeren.En als we dan een uitje maken kan de hele familie erin.
  Mijn vader reed ook altijd in een ford(geloof ik, even checken bij mijn broer)
  Handig zo’n hollander met een gebekte mond he?

Laat een reactie achter