Valerie out of Sweden

Valerie, mijn buurmeisje en eeuwige vriendin, zit sinds augustus in Zweden. Ze vond het nog geen tijd om te gaan werken en had de kans om in het buitenland een extra jaartje te genieten van het studentenleven. Tijdens haar studie wilde ze al erg graag naar Zweden op uitwisseling, maar dat ging helaas niet door. Ze was dan ook erg blij dat ze na het behalen van haar diploma als nog werd geselecteerd om voor een jaartje Zweden onveilig te maken. Vorige week bracht ze voor het eerst sinds haar vertrek een bezoek aan België.

Zweden leek een leuk land, maar blijkt toch niet aan Valerie’s verwachtingen te kunnen voldoen. De mensen zijn erg op zichzelf gericht, vaak dronken en agressief en het eten is er ook niet alles. Het eerste wat mijn buurmeisje deed bij haar thuiskomst was dan ook speculaas bakken en frietjes eten. Die negatieve kijk op Zweden heeft ook te maken met de slechte voorzieningen waar Valerie mee te maken heeft. Nu woont ze op een kamertje in een studentenhuis dat vlak boven een discotheek gelegen is. Rust is er in het weekend dus ver te zoeken. Daarnaast is de keuken erg klein, de sanitaire voorzieningen zijn onvoldoende en er is een eet/zitkamer met 5 stoelen voor 16 mensen. De huisbaas had beloofd dat er internet zou komen en nu blijkt dat dat er niet komt, omdat de studenten in december uit het gebouw worden gezet. Valerie is dus al een hele tijd op zoek naar een andere kamer, maar dat is niet zo gemakkelijk te vinden.

Ondanks al deze kommer en kwel komt een uitwisseling toch altijd op hetzelfde neer: feesten! En dat heeft Valerie ook begrepen. Hopelijk vindt ze snel een betere kamer en kan ze echt gaan genieten van haar laatste jaar als student.

2 reacties op “Valerie out of Sweden”

  1. Jurriaan zegt:

    Je moet ook Amsterdam kiezen voor je uitwisselingsproject 😉

  2. Valerie Zachee zegt:

    Wel, er is licht aan het einde van de tunnel!!! Heb mss een nieuw apartement gevonden vanaf begin oktober. Grote kamer, eigen badkamer en keuken delen met twee!!! En GOEDKOPER!

    But i´m not getting my hopes up, just yet!

Laat een reactie achter