Politie vergeet getuige

Bij ons thuis hebben de ramen oren. Enkel glas noemen ze dat geloof ik. Je hoort dan ook alles wat er op straat gezegd wordt. Meestal is dat domme kroegpraat, maar gisteren niet…. gisteren hoorde ik opeens “ik steek hem neer!” en “als de politie ons vindt dan zijn wij de lul”.

Hmm. En dan? Is het kroegpraat of moet ik meteen de politie bellen? Nee! Een foto maken met mijn nieuwe digitale camera, dat leek mij de beste optie. (eindelijk een primeur op goudvis!) Tevens meteen even roepen “hey jongens, geen kattenkwaad uithalen hé!” Want veel ouder dan 16 jaar klonken ze niet. Maar goed, in je boxershort roepen – voor het raam – is niet echt charmant. Dus vlug een broek aan doen, raam open en 10x zoomen! Maar helaas, de vogels waren al gevlogen. Misschien dat ik ze vanaf de voorkant van het huis nog kan fotograferen? Dus snel holde ik naar de andere slaapkamer. Maar nee, ook hier niks te zien. Na vijf minuten gewacht te hebben, kwamen er opeens twee agenten de straat in gerend. Dus ik riep ze vriendelijke toe “zoeken jullie twee jongens?” en ja, die zochten ze. Dus stuurde ik hen de juiste richting op.Wat blijkt achteraf? Er is bij het houten hoofd een jongen neergestoken. Daders: nog niet gevonden. En wat ik dan niet begrijp: waarom komen die agenten niet naar mij toe? Ik ben een belangrijke getuige! Dus politie Hoorn, hier enkele tips:

 1. De jongens komen niet veel in Hoorn. Zij rende de brouwerijsteeg in en rende vervolgens terug. Zij hebben waarschijnlijk niet geweten dat er een steegje was.
 2. Ze hebben het IQ van een walnoot. Wie roept er nu zo hard op straat “ik steek hem neer” en “als de politie ons pakt dan zijn wij de lul” ?
 3. Het zijn twee jongens
 4. Ze klonken jong
 5. Ze spraken goed Nederlands zonder accent.

Met vriendelijke groet,

Sherlock Jurr

3 reacties op “Politie vergeet getuige”

 1. Rolandow zegt:

  Misschien wordt het toch tijd voor een beveiligingsinstallatie. Zo eentje waarbij er gewoon een tapeje meeloopt.

  Wellicht dat de politie, met dit incident als argument, de boel wel financiert 🙂

 2. Arjen zegt:

  Haha, Jurr de kroongetuige 🙂

 3. Steven zegt:

  Hebben die jochies niet eens even op je gewacht terwijl jij je toilet maakte? Hondsbrutaal die koters tegenwoordig. Je had misschien even moeten vragen of ze op je konden wachten.

Laat een reactie achter