Meiboomplanting

meiboomplaning2008.jpgTwee weken geleden kwam moeders een weekend naar België. Normaliter bedenken we dan altijd een uitstapje, een kerstmarkt in Leuven, een uitstapje naar Gent, enzovoort. En zo ook deze keer, de meiboomplanting.

Het planten van een meiboom is een oud gebruik dat vroeger voorkwam in grote delen van Europa. Men geloofde dat het planten van de boom leidde tot de vruchtbaarheid voor vee, akkers en mensen. Vruchtbaarheid van het vee interreseert mij niet zoveel, maar voor een goedkopere dieselprijs wil ik best mee vieren. Een oud gebruik aanpassen aan het heden, dat noem ik cultuur levend houden.

Afijn, de familie en vrienden van de familie van Katrien zijn vaste bezoekers van dit feest. Vroeger organiseerde haar opa en oma dit feest op hun landgoed. Het is dus niet enkel cultuur, maar ook nog een familietraditie. Ieder jaar is er een volksdansgroep aanwezig die voor de nodige sfeer zorgt. Mee dansen is ‘verplicht’ en de drank is tegen democratische prijzen. Foto’s kijken doet u hier!

10 reacties op “Meiboomplanting”

 1. Steven zegt:

  Vruchtbaarheid van het VEE zal jouw inderdaad niet interesseren. Ik denk opeens aan een ander bericht dat Katrien enige tijd geleden plaatste…

 2. Jurriaan zegt:

  Hehe. Voorlopig word ik nog geen vader hoor, don’t worry 🙂

 3. Katrien zegt:

  Wij houden het inderdaad nog een tijd bij konijnen en paarden! 🙂

 4. Steven zegt:

  Jullie hebben elkaar toch???

 5. Dawn zegt:

  Hey lieve Oom en Tante,

  Ik ben het niet eens met jullie bericht. Ik wil graag een neefje of nicht erbij!!. Dus huppekeeh! Aan de slag jullie…

  Nee, geen gemaar…

  -xxx- Dawn

 6. Jurriaan zegt:

  Goh Dawn, jij bent er met computeren snel bij! Nog een jaartje oefenen en je bent handiger dan je vader :-). Maar op een nichtje/neefje moet je toch echt nog even wachten.

 7. Steven zegt:

  Groot gelijk Dawn. Er was niet voor niets een of andere gast die riep: “Gaat heen en vermenigvuldig u!” Alhoewel, het is niet goed afgelopen met die gozer. Dus of je alles moet doen wat hij heeft gezegd, is de vraag…

  Knap dat jij al kan typen trouwens…

 8. Dawn zegt:

  SNif, mooi is dat. En tja, goed voorbeeld volgt. Daarom kan ik al typen 🙂

 9. Mijke zegt:

  Ziet er goed uit hoor. Haha, en een neefje of nichtje hoef je voorlopig ook niet van ons te verwachten.

 10. Steven zegt:

  Dawn, als ik jou was, zou ik meteen op vioolles gaan. Wonderkinderen worden altijd heel populair… 🙂

Laat een reactie achter