Het rijbewijzen verhaal

Een tijd geleden vroeg ik mij af wat er gebeurt als mijn rijbewijs verloopt en ik woon in België. Ha! Riep Rolandow, dan krijg je een Belgisch rijbewijs. Maar wat nu als ik na X jaar weer in Nederland woon en mijn Belgische rijbewijs verloopt. Mag ik deze dan omwisselen voor een Nederlands rijbewijs? De Belgische rijopleiding kan immers niet tippen aan de Nederlandse kwaliteit!

Nee, staat hier. Ik krijg geen Belgisch rijbewijs, in het buitenland mag ik namelijk mijn Nederlandse rijbewijs vernieuwen. En ja, een Belgisch rijbewijs mag (zonder extra examens) omgezet worden naar een Nederlands rijbewijs.

M.a.w. ook ná 01-12-2016 blijf ik als Nederlander de weg (on)veilig maken. En dat is best een fijn gevoel 🙂

5 reacties op “Het rijbewijzen verhaal”

  1. Rolandow zegt:

    Hmm, dus je kunt nog steeds je rijbewijs in Belgie halen? Of moet je, volgens de Belgische wetgeving, in Belgie wonen om daar het rijbewijs te mogen halen?

    Wel handig dat je gewoon je Nederlandse rijbewijs mag houden. Die is volgens mij in heel veel landen geldig.

  2. Jurriaan zegt:

    Of ik hem daar ook mag halen weet ik niet… dan zal je waarschijnlijk in België moeten wonen. Dat zou overigens wel makkelijk zijn voor NL studenten die in belgie stage lopen. “Even” snel je rijbewijs halen en hem omzetten!

  3. Jewel zegt:

    Hi,

    Ik ben een Nederlandse en woon sinds kort in Belgie, ik sta hier ook ingeschreven en heb een tijdelijke verblijfsdocument van 4 weken, deze wordt na goedkeuring nogmaals verlengt. Nu is mijn vraag, kan ik alsnog mijn rijexamen in Nederland afleggen, of moet ik opnieuw beginnen en deze in Belgie afleggen??

    Kan er iemand antwoord geven op mijn vraag??

    Thnx!

  4. Jurriaan zegt:

    @jewel: ik heb je vraag per mail beantwoord..

  5. Doodee zegt:

    Thanks for sharing

Laat een reactie achter